پژوهشگران منطقه 16

ما پژوهشگران منطقه16 هستیم که قصد داریم در این صفحه اطلاعاتی رو که خودمون از محلات بدست آوردیم برای شما بازگو کنیم.

پژوهشگران منطقه 16

ما پژوهشگران منطقه16 هستیم که قصد داریم در این صفحه اطلاعاتی رو که خودمون از محلات بدست آوردیم برای شما بازگو کنیم.

علی‌آباد جنوبی

علی‌آباد جنوبی جزئی از محله بزرگ و تاریخی علی‌آباد بوده که از گذشته با یک سبقه‌ی تاریخی با نام علی‌آباد مجدالدوله شناخته می‌شد. در سال‌های 1300-1299 ایستگاه راه‌آهن عنصری مهم و تاثیرگذار در شکل‌گیری هسته های صنعتی و خدماتی و گسترش کالبدی منطقه بوده است. به گونه‌ای که موازی با آن واحدهای صنعتی و خدماتی دیگری مثل بلورسازی، کشتارگاه و چیت‌سازی در آنجا شکل گرفتند. ساخت و ساز و شهرسازی مدرن در این محدوده از اواخر دهه بیست یعنی ابتدای سلطنت پهلوی دوم آغاز گردید. واحدهای صنعتی و خدماتی در این دوره من‌جمله کوره‌های آجرپزی جمعیت بالایی را به محله کشاند.این عوامل سبب گسترش کالبدی محله شد.

محله علی‌آباد جنوبی در جنوب شرقی منطقه و ناحیه پنج شهرداری منطقه 16 تهران می باشد.این محله با وسعتی برابر 1.32 کیلومترمربع جمعیتی بالغ بر 52172 نفر را در خود جای داده است. به لحاظ سوق‌الجیشی محله علی‌آباد از شمال به خیابان ابریشم، از جنوب به بزرگراه آزادگان، از شرق به خیابان فداییان اسلام و از غرب به بلوار دستواره منتهی می گردد. خیابان اصلی این محله به نام برادران شهید دستواره نام گذاری شده که وجه تسمیه آن داشتن 3 فرزند شهید از خانواده دستواره است. 81شهید و تعداد زیادی جانباز از افتخارات محله به شمار می‌آیند.90%جمعیت محله باسواد هستند و این گویای پتانسیل بالای محلی برای رشد و توسعه است. علی‌آباد اگرچه از محلات قدیمی است اما از نفوذ ساخت و سازهای جدید در امان نبوده است. قرار گرفتن بخش وسیعی از محله که نوساز شده در کنار بافت قدیمی محله مشکلاتی را در سطح محله ایجاد کرده. هجوم جمعیت به محله اولین نتیجه این ساخت و سازها بوده که با رشد نکردن موازی امکانات آسیب‌هایی را ایجاد کرده است.محله با آسیب‌های جدیاز
جمله خریدوفروش آشکار مواد مخدر و همچنین مصرف بالای مواد  مخدر مواجه است
  درگیری‌های قومی و اختلافات همسایگی از دیگر گرفتاری‌های محله است.ایستگاه مترو که خود می‌توانست پتانسیلی برای محله باشد امروزه تبدیل به معضل شده. ورود جمعیت شناور هر روزه به محله آسیب‌هایی چون سرقت و خریدوفروش مواد مخدر را تشدید می‌کند.

امکانات و خدمات موجود در محله

مدرسه

7واحد( 2مدرسه ابتدایی، 2واحد راهنمایی،1هنرستان،1مرکز نمونه دولتی فرهنگ و 1 واحد کودکان استثنائی)

سرای محله

1 باب( دارای خانه سلامت، خانه اسباب‌بازی، سالن کامپیوتر، سالن همایش، کلاس های آموزشی و کانون سالمندان)

کتابخانه

1باب (منزل شهدای دستواره مبدل به کتابخانه شده)

مجموعه ورزشی

1 واحد (مجموعه ورزشی الزهرا "س")

زمین ورزشی

1 زمین خاکی  و 1 زمین چمن

مساجد

11 باب

حسینیه

5 باب

مراکز درمانی

4 واحد( شامل 3 درمانگاه و یک مرکز مشاوره)

مهدکودک

1 باب

بوستان

5

وسعت فضای سبز

39 هکتار

 اعداد و ارقام ارائه شده از نتایج نیمرخ محلات سال 1390 بدست آمده. 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد